Αποθήκευση

Ένα γκαράζ είναι ένα δωμάτιο γιατί να αφήσετε το γκαράζ σας να ακατάστατο

 

Ξέρετε πόσα πράγματα βρίσκονται στο γκαράζ σας;

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το χώρο του γκαράζ ως αποθηκευτικό χώρο

Ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι ποτέ απεριόριστος – ακόμη και στα μεγαλύτερα σπίτια. Σε κάποιο σημείο το υπόγειο ή η πατάρι σας είναι απλά γεμάτο. Μόλις συμβεί αυτό, το γκαράζ είναι ο τελευταίος χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση. Στην αρχή μπορεί να είναι μόνο τα ελαστικά και οι ζάντες του αυτοκινήτου σας, σκεύη κηπουρικής και άλλος μεγάλος αθλητικός εξοπλισμός. Αλλά αρκετά συχνά ένα γκαράζ μετατρέπεται σε χώρο για να αποθηκεύσετε τα κρασιά, τα τρόφιμα και τα παλιά σας αναμνηστικά. Σκεφτείτε λοιπόν πώς θέλετε να χρησιμοποιείτε το γκαράζ σας συχνά, αξιοποιείτε στο έπακρο τον χώρο του συνδυάζοντάς το με τη σωστή πόρτα του γκαράζ – και ακόμη και ένα γκαράζ δεν έχει απεριόριστο χώρο.

 

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ανήκουν στο γκαράζ σας

Παρόλο που ενδέχεται να μην είναι απαγορευμένο, προειδοποιούμε και συμβουλεύουμε να μην αποθηκεύονται εύφλεκτα υλικά όπως βενζίνη ή άλλα επικίνδυνα υλικά, όπως βαφή και φυτοφάρμακα στο γκαράζ. Πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τους χώρους διαμονής σας για να αποφεύγετε την αναπνοή τοξικών αναθυμιάσεων ή φλεγμονών (π.χ. με αυτοκίνητο ή σπινθήρες που πετούν ενώ χειρίζεστε άλλο εξοπλισμό). Κατάλληλες εναλλακτικές μπορεί να είναι ένα υπόστεγο κήπου που κλειδώνει ή ένας ξεχωριστός χώρος αποθήκευσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Μετά από όλα – η υγεία της οικογένειάς σας είναι πιο σημαντική

ανώτερος

“Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα σκουπίδια!”

Αν και λιγότερο σημαντικό, τα σκουπίδια δεν ανήκουν επίσης στο γκαράζ. Εκτός από τη μυρωδιά του, προσελκύει βακτήρια και έντομα που στη συνέχεια βρίσκουν τον δρόμο τους εύκολα στο σπίτι σας για να σας καλωσορίσουν μετά το γρήγορο ταξίδι σας στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά. Οι κάδοι σας πρέπει να τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, ιδανικά κάτω από κάποιο κάλυμμα.

Προσοχή στον καιρό

Μια άλλη σημαντική συμβουλή: Παρόλο που μπορείτε να αποθηκεύσετε φυτά στο γκαράζ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι επαρκώς απομονωμένο – στο τέλος μια πόρτα γκαράζ δεν είναι το μόνο μέρος εισόδου για το κρύο. Χωρίς ένα συμπαγές, καλά απομονωμένο γκαράζ, τα φυτά σας μπορεί να μην επιβιώσουν το χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κάτω από τους 0 ° C ακόμη και με την καλύτερη απομόνωση πόρτας. Γι ‘αυτό φροντίστε να μην αποθηκεύετε υλικά ευαίσθητα στον παγετό στο γκαράζ σας.

Ακόμα και ένα καλά χτισμένο γκαράζ δεν θα εγγυηθεί ένα ασφαλές κλίμα για φυτά ή ευαίσθητα στη θερμοκρασία τρόφιμα όπως κρασί, πατάτες ή φρούτα. Ωστόσο, σε συνδυασμό με μια καλά μονωμένη πόρτα γκαράζ, ένα σταθερά χτισμένο γκαράζ θα σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το γκαράζ ως πλήρως αποθηκευτικό χώρο για τα περισσότερα πράγματα που βρίσκονται κοντά στην καρδιά σας.

Ράφια

Τα ράφια φέρνουν παραγγελία στο νοικοκυριό σας
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το γκαράζ σας καθαρό ενώ αποθηκεύετε πολλά πράγματα είναι ένα καλά τοποθετημένο σύστημα ραφιών. Δώστε προσοχή στο υλικό αυτών των ραφιών: Η πόρτα του γκαράζ θα ανοίγει τακτικά ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες, οπότε τα ράφια θα πρέπει να μπορούν να αντέχουν ακόμη και σε σκληρές καιρικές συνθήκες. Συστήματα κατασκευασμένα από μέταλλο είναι ιδιαίτερα σταθερά, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και πρακτικά χωρίς συντήρηση. Απλά φροντίστε να στερεώσετε τα μανίκια στους τοίχους για να αποφύγετε την ανατροπή όταν στεγάζουν βαρύτερα φορτία.

 

Κρεμαστά συστήματα

Εξακολουθείτε να έχετε τον εξοπλισμό στον πατέρα σας για να σερφάρετε; Ένα σύστημα ανάρτησης μπορεί να είναι η σωστή λύση για εσάς. Η εμπλοκή στην πόρτα του γκαράζ που επιλέγετε μπορεί να εφαρμοστεί για την αποθήκευση ογκώδους, επίπεδου εξοπλισμού που συνήθως δεν χωράει μέσα σε κανονικά συστήματα ραφιών. Αυτά τα συστήματα είναι ιδανικά για εξοπλισμό σκι, καγιάκ κ.λπ. Οι πόρτες πλευρικής διατομής είναι οι γκαραζόπορτες της επιλογής σας καθώς δεν καταλαμβάνουν αυτόν τον εναέριο χώρο αλλα εδω στην Ελλάδα δεν της βρίσκουμε εύκολα και συνήθως είναι ακριβές.

Μια έξυπνη ιδέα:

Εάν το γκαράζ σας έχει συμπαγείς τοίχους, μπορείτε ακόμη και να εφαρμόσετε τα λεγόμενα ανελκυστήρες οροφής, τα οποία διαθέτουν ανυψωμένη πλατφόρμα με σύστημα έλξης ή βραχίονες. Αυτά καθιστούν τα συστήματα ανάρτησης ακόμη πιο άνετα στη χρήση, καθώς μπορείτε να χαμηλώσετε τον εξοπλισμό όποτε είναι απαραίτητο.

Και πάλι, θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι το γκαράζ σας είναι αρκετά υψηλό για να εφαρμόσετε αυτό το σύστημα. Εκτός από το αυτοκίνητό σας, τα ψηλότερα άτομα θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται με αυτοπεποίθηση μέσα στο γκαράζ σας χωρίς να διακινδυνεύονται τραυματισμοί. Το χαμηλότερο άκρο αυτού του συστήματος δευτερεύουσας πλατφόρμας πρέπει επομένως να έχει ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων. Επιπλέον, πρέπει να προσέξετε τη μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης. Η μέγιστη χωρητικότητα φορτίων μπορεί να εξαρτάται από την ανύψωση οροφής και την ίδια την οροφή γκαράζ.

Όλα στη σωστή θέση

Για ορισμένες χρήσεις – όπως πάγκο εργασίας – πρέπει να έχετε ένα πιο προσαρμοσμένο σύστημα ραφιών. Διατίθενται προσαρμοσμένες βάσεις τοίχου που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στη ρύθμιση του γκαράζ, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε συγκεκριμένα αντικείμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο μέρος που αποφασίζετε. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές βάσεις τοίχου, ακόμη και που σας επιτρέπουν να κρεμάσετε ποδήλατα και ελαστικά στον τοίχο για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Είναι καλύτερο να συνδέσετε τέτοια συστήματα στα πλευρικά τοιχώματα, αλλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε ακόμα να ανοίξετε άνετα τις πόρτες του αυτοκινήτου σας και στις δύο πλευρές. Αυτές οι βάσεις τοίχου πρέπει επομένως να τοποθετηθούν με επαρκή απόσταση από το αυτοκίνητο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους αναβάτες και το αυτοκίνητο.