Ελατήρια γκαραζόπορτας

Ελατήρια γκαραζόπορτας

Επισκευή & αντικατάσταση σε σπασμένα ελατήρια γκαραζόπορτας κάθε είδους

Όλα τα μηχανικά εξαρτήματα, έτσι και τα ελατήρια γκαραζόπορτας έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής, ένα εύρος, ανάλογα με τη χρήση και η λειτουργία μιας γκαραζόπορτας με σπασμένα ελατήρια μπορεί να γίνει αιτία ατυχήματος και πρέπει να διορθώνεται η φθορά όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τα ελατήρια στρέψεως η έλξεως μιας τυπικής γκαραζόπορτας έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 30,000 ανοιγοκλεισίματα. Μετά από αυτή τη χρήση το ελατήριο αρχίζει να φθείρεται. Πρόκειται για αποτέλεσμα ενός φαινομένου που ονομάζεται κόπωση (stress) του ελατηρίου. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες σάς εξασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια! Πανίσχυρα πολλαπλά σετ ελατηρίων έλξης προστατεύουν την γκαραζόπορτα έναντι πτώσης και ένα αυτοεπιτηρούμενο αυτόματο σύστημα απενεργοποίησης σταματά και ανοίγει την γκαραζόπορτα μόλις αντιληφθεί και την παραμικρή αντίσταση.

Ελατήρια κουρδιστά γκαραζόπορτας

Τα ελατήρια είναι ένα αναλώσιμο μέρος του μηχανισμού μιας γκαραζόπορτας.

Η πρόληψη και η σωστή και τακτική συντήρηση στα μηχανικά μέρη μιας γκαραζόπορτας διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία της και μας γλιτώνουν από διάφορα προβλήματα φθορών και βλαβών στο μοτέρ της.

Στις γκαραζόπορτες οροφής ένα σημείο κλειδί που θα πρέπει να ελέγχεται για τυχόν φθορές είναι τα ελατήρια γκαραζόπορτας που αντισταθμίζουν το βάρος της πόρτας έτσι ώστε η γκαραζόπορτα χειροκίνητα να ανοίγει και να κλείνει χωρίς να χρειάζεται μεγάλη δύναμη και κόπο.

Εάν ένα ελατήριο γκαραζόπορτας σπάσει, πρέπει να κανονίσουμε άμεσα για την αντικατάσταση και επισκευή των ελατηρίων και να να μην αποπειραθούμε να την λειτουργήσουμε.

Για πρόσθετη ασφάλεια:

  • Εάν είναι χειροκίνητη, την κλειδώνουμε.
  • Εάν είναι αυτόματη, αποσυνδέουμε τον μηχανισμό κίνησης, δηλαδή το μοτέρ από το ρεύμα και την κάνουμε χειροκίνητη.

 

Κάποια σημαντικά πράγματα για τα ελατήρια γκαραζόπορτας που πρέπει επίσης να γνωρίζετε:

Πάντα πρέπει να αλλάζουν όλα τα ελατήρια μαζί.

Εάν σπάσει, για παράδειγμα, το αριστερό ελατήριο, πρέπει να αλλάξουμε και το δεξί διότι και η δική του διάρκεια ζωής έχει πια εξαντληθεί.

Η αλλαγή ελατηρίων είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται με προσοχή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή, καθώς η ενέργεια που συσσωρεύεται στα ελατήρια είναι εξαιρετικά μεγάλη. Επιπλέον, μία γκαραζόπορτα οροφής είναι ένα αρκετά βαρύ και ογκώδες αντικείμενο που ανυψώνεται σε σημαντική απόσταση από το έδαφος.

Ελατήριο γκαραζόπορτας

Εάν διαθέτουμε μία καλή γκαραζόπορτα, δεν πρέπει να μας ανησυχεί το ενδεχόμενο να σπάσουν και τα δυο ελατήρια μαζί (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε τις απαραίτητες και συνιστώμενες προφυλάξεις, όπως το να στεκόμαστε σε απόσταση από την γκαραζόπορτα όσο αυτή είναι σε κίνηση). Λόγω του ότι η μέγιστη δύναμη από τα ελατήρια ασκείται όταν η πόρτα είναι κατεβασμένη, ένα ελατήριο είναι πολύ πιο πιθανόν να σπάσει όταν η γκαραζόπορτα είναι πολύ κοντά στην κατεβασμένη θέση της. Αυτό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις ασφαλείας μίας καλής γκαραζόπορτας, μετατρέπει το σπάσιμο των ελατηρίων σε απλή ενόχληση (μέχρι να αλλαχθούν) και όχι σε κίνδυνο.
Εάν κάποιο από τα ελατήρια της γκαραζόπορτας σας έχει σπάσει (και γενικά, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά στην πόρτα) δεν προσπαθούμε να λειτουργήσουμε την γκαραζόπορτα καθώς εγκυμονεί κίνδυνος τόσο για την πόρτα όσο και για τον χρήστη.

Η εταιρία επισκευής ελατηρίων Sofos Doors παρέχει αντικατάσταση σε σπασμένα ελατήρια γκαραζόπορτας.
Υπάρχουν όλοι οι τύποι ελατηρίων για γκαραζόπορτες και είναι άμεσα διαθέσιμες στις αποθήκες μας, Και έτοιμα προς παράδοση τους.

Σε περίπτωση μη αποθέματος τους και έπειτα από προσκόμιση του δείγματος η τεχνικών χαρακτηριστικών του ελατηρίου, κατασκευάζουμε γρήγορα και ακριβώς το ίδιο ελατήριο ανεξαρτήτου σχήματος. Είναι απόλυτα συμβατό για κάθε είδους γκαραζόπορτα με όλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Απλά μας φέρνετε το δείγμα η το μέγεθος από το ελατήριο της γκαραζόπορτας και κατασκευάζουμε ένα καινούριο ελατήριο για τη γκαραζόπορτα γρήγορα με ασφάλεια και φθηνότερα.