Επισκευή ελατηρίου πόρτας γκαράζ

ΕΠΙΚΕΥΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΑΣ

Τα ελατήρια γκαράζ αντισταθμίζουν το βάρος μιας πόρτας γκαράζ και επιτρέπουν την πόρτα να ανοίγει και να κλείνει εύκολα, είτε με το χέρι είτε με ένα αυτόματο άνοιγμα πόρτας γκαράζ. Ο χάλυβας υψηλής τάσης στα ελατήρια έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και με την πάροδο του χρόνου, τα ελατήρια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Τα ελατήρια πόρτας γκαράζ έρχονται σε επίπεδα ποιότητας – η μπορεί να γραφούν ως ελατήρια για 10.000 ή 20.000 για παράδειγμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά όταν θεωρείτε ότι μια πόρτα γκαράζ μπορεί να ανοίγει τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα, κάθε μέρα, κάθε χρόνο, αυτό μπορεί να γίνεται σαφές ότι υπάρχει περιορισμένη διάρκεια ζωής για αυτά τα κρίσιμα μέρη της πόρτας του γκαράζ  σας.

Επισκευές-Service-Τοποθετήσεις

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΕΛΑΤΗΡΊΩΝ
Η γήρανση των ελατηρίων της πόρτας του γκαράζ αναγκάζει την πόρτα να ζυγίζει περισσότερο καθώς ο χάλυβας στα ελατήρια χάνει την ανθεκτικότητά του. Με νέα ελατήρια, μια βαριά πόρτα γκαράζ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 κιλά δύναμης για να ανυψωθεί σε ανοιχτή θέση. Όταν τα ελατήρια πλησιάζουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους, η δύναμη που απαιτείται για την ανύψωση της πόρτας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς μια πόρτα γκαράζ μπορεί να ζυγίζει 200 ​​κιλά ή και περισσότερο. Μια πόρτα γκαράζ με ελατήρια χαλασμένα έχει ένα μεγάλο φορτίο σε ένα μοτέρ, Ένα άλλο σημάδι βλάβης των ελατηρίων είναι όταν ακούτε την αλυσίδα η τον ιμάντα στο μοτέρ στο άνοιγμα της πόρτας να τεντώνεται και να κάνει θόρυβο καθώς προσπαθεί να σηκώσει την γκαραζόπορτα. Σε αυτό το σημείο, είναι καιρός να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα ελατήρια. Τα χαλασμένα ελατήρια της πόρτας μπορούν επίσης να σπάσουν ξαφνικά, μια κατάσταση που μπορεί να κάνει την πόρτα να κλείσει βίαια. Εάν τυχαίνει να είστε παρόντες όταν σπάει όταν πάει να ανοίξει η να κλείσει, θα ακούσετε έναν πολύ δυνατό ήχο σαν πυροβολισμό, γιατί το σπάσιμο συμβαίνει συνήθως όταν το ελατήριο είναι πλήρως φορτωμένο – τεντωμένο ή στριμμένο στην πλήρη ένταση του. Όταν ένα ελατήριο σπάσει, η γκαραζόπορτα ξαφνικά αισθάνεται πολύ βαριά και όταν προσπαθήσετε να την ανοίξετε με ένα αυτόματο μοτέρ η πόρτα του γκαράζ μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να σηκώσει καθόλου την πόρτα. Τα ελατήρια πορτών γκαράζ δεν μπορούν να επισκευαστούν. Η συντήρηση περιλαμβάνει την πλήρη αντικατάσταση και των δύο ελατηρίων ταυτόχρονα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εάν έχετε μοτέρ πόρτας γκαράζ και υποψιάζεστε ότι έχει σπάσει ένα ελατήριο, μην αποσυνδέετε το ανοιχτήρι από την πόρτα (τραβώντας την κόκκινη λαβή απελευθέρωσης έκτακτης ανάγκης) ενώ η πόρτα είναι ανοιχτή. Εάν το κάνετε, η πόρτα μπορεί να καταρρεύσει κάτω από το σχεδόν πλήρες βάρος της, χωρίς τίποτα να την σταματήσει. Αυτή είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Δεν είναι ποτέ ασφαλές να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή όταν έχει σπάσει ένα ελατήριο επειδή κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να κλείσει την πόρτα χωρίς να συνειδητοποιήσει πόσο βαριά είναι. Ή μπορεί να τραβήξουν τη λαβή απελευθέρωσης έκτακτης ανάγκης στο ανοιχτήρι. Εάν πρέπει να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή έως ότου μπορέσετε να κάνετε επισκευές, μπλοκάρετε το κομμάτι της πόρτας και στις δύο πλευρές, ώστε η πόρτα να μην μπορεί να κινηθεί και αποσυνδέστε το άνοιγμα της πόρτας του γκαράζ (εάν έχετε). Εάν θέλετε να κλείσετε την πόρτα, μπορείτε να προσπαθήσετε να την κλείσετε με το μοτέρ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο δρόμο της πόρτας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ωστόσο, αυτό θα προκαλέσει κάποια πίεση στο μοτέρ. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μερικούς ισχυρούς βοηθούς να κρατήσουν την πόρτα ενώ την αποσυνδέετε από το μοτέρ και να κλείσετε προσεκτικά την πόρτα χειροκίνητα – αλλά και πάλι, θα είναι πολύ βαριά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΤΕΡ ΠΟΡΤΑΣ ΓΚΑΡΑΖ
Επειδή το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας του γκαράζ σας έχει τεθεί υπό πίεση καθώς τα ελατήρια έχουν γίνει πιο φθαρμένα και λιγότερο αποτελεσματικά, αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αξιολογήσετε το μοτέρ σας. Ο ίδιος ο τεχνικός που αντικαθιστά τα ελατήρια μπορεί επίσης να κάνει εκτίμηση αν χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση στο μοτέρ εάν αυτό πλησιάζει στο τέλος της ζωής του.