Γκαραζόπορτες – Επιλέγοντας γκαραζόπορτα για το σπίτι μας

 Γκαραζόπορτες – Επιλέγοντας γκαραζόπορτα για το σπίτι μας

 

ΓκαραζόπορτεςΕπιλέγοντας γκαραζόπορτα για το σπίτι μας

 

Παράγοντες που πρέπει να ελέγξετε, πριν επιλέξετε μία για το σπίτι σας

Υπήρχε μια εποχή που οι πόρτες γκαράζ χρησιμοποιούνταν μόνο για λόγους ευκολίας. Αυτό, έχει σταματήσει πλέον να συμβαίνει. Σήμερα, οι πόρτες  γκαράζ χρησιμοποιούνται κυρίως  για λόγους ασφάλειας, άνεσης, και ανάγκης. Κατά την επιλογή μιας αυτόματης γκαραζόπορτας για το σπίτι σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικούς από τους παρακάτω παράγοντες:

Είδος συστήματος κίνησης

Υπάρχουν διάφορα συστήματα κίνησης για γκαραζόπορτες Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθορίσουμε το είδος της πόρτας εάν είναι πολύσπαστη ή μονοκόμματη πόρτα οροφής. Στη συνέχεια επιλέγουμε τον μηχανισμό ανάλογα με την συχνότητα χρήσης και το βάρος της πόρτας. Υπάρχουν μοτέρ χαμηλής τάσης (24V) τα οποία είναι κατάλληλα για ελαφριές σχετικά πόρτες και σχετικά συχνή χρήση αλλά και κινητήρες 230V εναλλασσόμενου ρεύματος για λιγότερα ανοιγοκλεισίματα.

Κατανάλωση ρεύματος

Τα  περισσότερα συστήματα κίνησης για αυτόματες πόρτες απαιτούν χαμηλή τάση για να λειτουργήσει η πόρτα. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την κατανάλωση ενέργειας της πόρτας όταν ο μηχανισμός είναι σε κατάσταση αναμονής. Υπάρχουν μηχανήματα που έχουν μετασχηματιστές οι οποίοι μπορούν να σας προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος λειτουργίας.

Επιπλέον, επιλέξτε έναν κινητήρα με αρκετή δύναμη έτσι ώστε να μπορεί να σηκώνει την πόρτα σας. Συνήθως , οι ισχυροί κινητήρες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ψάξτε για κινητήρες με ομαλή εκκίνηση και ομαλό σταμάτημα, καθώς μειώνουν τη φθορά των θυρών. Οι κινητήρες με ομαλή εκκίνηση και ομαλό σταμάτημα λειτουργούν πιο αθόρυβα και ως εκ τούτου είναι πιο χρήσιμοι  εάν έχετε βαριές πόρτες.

Ταχύτητα

Οι ακριβές πόρτες για γκαράζ ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο, επομένως μειώνουν το χρόνο αναμονής σας στο δρόμο.

Ασφάλεια και προστασία

Αν κάποιος ή κάτι  παρεμποδίσει ξαφνικά την πόρτα, είναι σημαντικό ο κινητήρας να μπορεί να σταματήσει αμέσως, έτσι ώστε να προληφθούν περαιτέρω ζημιές ή τραυματισμοί. Οι αυτόματες πόρτες γκαράζ, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, αντιστρέφουν την κίνηση τους συνήθως όταν χτυπούν κάτι. Για λόγους ασφαλείας, οι αυτόματες πόρτες γκαράζ χρησιμοποιούν τυχαίους κωδικούς(κυλιόμενους), οι οποίοι βοηθούν στην αποφυγή της αντιγραφής και αναπαραγωγής του κωδικού ασφαλείας σας. Κάθε φορά που ένα τηλεχειριστήριο χρησιμοποιείται για να ανοίξει την πόρτα, ένας  μοναδικός τυχαίος κωδικός πρόσβασης παράγεται.

Φωτισμός

Ορισμένα μοντέλα  πορτών για γκαράζ έχουν ένα φως ασφαλείας το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιείτε το σύστημα. Το φως είναι αρκετό για να σας αφήσει να βγείτε από το όχημά σας και να μπείτε στο σπίτι σας. Μερικές πόρτες έχουν διακόπτες στο τηλεχειριστήριο έτσι ώστε να μπορείτε να ενεργοποιείτε το φως χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την πόρτα.

Πριν αγοράσετε την αυτόματη πόρτα για το γκαράζ του σπιτιού σας, σκεφτείτε όλα τα παραπάνω.