Ποιά είναι τα κατάλληλα ρολά για το σπίτι η το κατάστημα σας

Ποιά είναι τα κατάλληλα ρολά για το σπίτι η το κατάστημα σας

Αν θέλετε να αγοράσετε ρολά για το σπίτι σας ή για την επιχείρηση σας, θα πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε τον σωστό τύπο. Υπάρχουν βλέπετε πολλοί τύποι στα ρολά ασφαλείας και ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά του. Αυτό που τους κάνει κυρίως να διαφέρουν μεταξύ τους, είναι το ποσοστό ορατότητας που προσφέρουν. Όλοι τους προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, αλλά κάποιοι τύποι απλά κλείνουν πιο ερμητικά από τους άλλους και δεν αφήνουν τον κόσμο να δει τι βρίσκεται από πίσω τους.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε το κατάλληλο τύπο ρολών για τη χρήση που θέλετε. Εννοείται πως ένα σπίτι δε χρειάζεται τα ίδια ρολά με μία τράπεζα ή ένα κοσμηματοπωλείο με ακριβά κοσμήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά με ρούχα ή για μαγαζιά που βασίζονται πολύ στις βιτρίνες τους για να τραβήξουν πελάτες.

Ποιά όμως είναι τα κατάλληλα ρολά ασφαλείας για να μένετε ήσυχοι πως κανένας ανεπιθύμητος δε θα σας επισκεφθεί, αφού κλείσετε το κατάστημά ή την οικία σας;

Συνεχίστε να διαβάζετε και θα το μάθετε!

Τα ρολά κλειστού τύπου

Είναι γνωστά και ως ρολά ασφαλείας για τράπεζες. Στην ουσία μιλάμε για τύπο με λωρίδες λαμαρίνας ενωμένες μεταξύ τους με ειδικούς μεντεσέδες, έτσι ώστε να μπορούν να μαζεύονται σε ρολό. Για να καταλάβετε καλύτερα, είναι σαν τα στόρια που έχουμε στα σπίτια μας, αλλά από μέταλλο και χωρίς τρυπούλες. Το καλό με αυτά τα ρολά είναι ότι δε δυσκολεύουν απλά τη πρόσβαση του κλέφτη στις εισόδους, αλλά τον κρατάνε ΤΕΛΕΙΩΣ μακρυά τους. Με άλλα λόγια, προσφέρουν ίσως τη καλύτερη δυνατή θωράκιση. Το πρόβλημα με αυτά τα ρολά είναι ότι όταν είναι κλειστά, στην ουσία δημιουργούν έναν τοίχο από λαμαρίνα μπροστά από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αν έχετε βιτρίνα, αυτή δε θα φαίνεται καθόλου όταν τα ρολά θα είναι κατεβασμένα. Αν τα βάλετε σε σπίτι, τότε μόλις τα κατεβάζετε θα γίνεται πλήρης συσκότιση. Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου χρησιμοποιούνται κυρίως από τράπεζες για προστασία από διαδηλώσεις σαν αυτές που έγιναν στην Αθήνα το 2008 και επιθέσεις από χούλιγκανς. Δεν προστατεύουν μόνο από κλέφτες, κρατάνε μακρυά και τα αντικείμενα που μπορεί να εκτοξεύσουν ή να χρησιμοποιήσουν οι ταραξίες. Πέρα από τράπεζες, τα ρολά κλειστού τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια του γκαράζ σας.

Τα ρολά διάτρητου τύπου

Είναι γνωστά και ως ρολά φαρμακείων. Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας αποτελούνται και αυτά από λώρίδες λαμαρίνας αλλά έχουν μία σημαντική διαφορά από τα κλειστά ρολά: οι λαμαρίνες αυτές έχουν εκατοντάδες μικροσκοπικές τρυπίτσες. Η κάθε μία έχει διάμετρο μόλις λίγα χιλιοστά. Τι κάνουν αυτές οι τρυπίτσες; Αφήνουν τους πελάτες να βλέπουν τη βιτρίνα όταν τα ρολά είναι κατεβασμένα. Δεν επιτρέπουν όμως στους κλέφτες την επαφή με τη βιτρίνα και τη πόρτα του καταστήματος. Γενικά, πρόκειται για μια πολύ καλή λύση για κάθε χρήση. Προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, περίπου ισάξια με αυτή που προσφέρουν τα ρολά κλειστού τύπου, αλλά επιτρέπουν και στον κόσμο να βλέπει τη βιτρίνα και το κατάστημα. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και σε σπίτια, καθώς δεν μπλοκάρουν τελείως τη θέα αλλά και τη δροσιά ή τον αέρα, ακόμη και όταν είναι κατεβασμένα. Εννοείται πως οι τρυπίτσες τους είναι τόσο μικρές, που δεν μειώνουν καθόλου την ανθεκτικότητα της λαμαρίνας.

Τα δικτυωτά ρολά

Είναι σίγουρα τα πιο κλασικά και δημοφιλή ρολά για επιχειρήσεις και όχι μόνο. Αποτελούνται από μεταλλίκες βέργες που πλέκονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργούνται ανοίγματα σε σχήμα ρόμβου, τα οποία οι ειδικοί αποκαλούν μάτια. Τα μάτια βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, πράγμα που σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ακριβώς το μέγεθος του ανοίγματος που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας. Τα δικτυωτά ρολά είναι επίσης τα φθηνότερα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και τα λιγότερο ασφαλή. Εμποδίζουν και αυτά τη πρόσβαση των κλεφτών στο χώρο, απλά δεν αποκλείουν τελείως τους χώρους που προστατεύουν. Το καλό με αυτό φυσικά είναι ότι παρέχουν τη μέγιστη ορατότητα στη βιτρίνα σας. Ο συνδιασμός ορατότητας, ασφάλειας και χαμηλής τιμής που προσφέρουν, τα κάνει την τέλεια λύση και γι’ αυτούς που ψάχνουν ρολά ασφαλείας για σπίτια.

Τώρα που ξέρετε ποιες είναι οι κατηγορίες ρολών ασφαλείας και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας!

Αν ακόμα δεν ξέρετε τι να διαλέξετε;

Τηλεφωνήστε μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ρολό που σας ταιριάζει.