Πώς να κάνετε συντήρηση του αυτοματισμού σας

Πώς να κάνετε συντήρηση του αυτοματισμού της γκαραζόπορτα σας

Η διατήρηση ενός αυτοματισμού είναι πολύ σημαντική για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του. Εάν η συντήρηση δεν πραγματοποιείται συχνά, η μακροζωία των προϊόντων μειώνεται, καθώς πολλά μέρη αρχίζουν να χάνουν τη λίπανση και αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να εκτελείτε σωστά τη συντήρηση στα κύρια μοντέλα κινητήρων μας.

Λιπάνετε τους άξονες κίνησης του χειριστή και της ράγας
Η μόνη συντήρηση που απαιτείται είναι η λίπανση των αξόνων κίνησης του χειριστή και της ράγας . Οι πείροι και στα δύο άκρα των ράγες, καθώς και οι δακτύλιοι στήριξής τους και η αλυσίδα πρέπει να λιπαίνονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (προσοχή σε κάποια μοντέλα δεν πρέπει να γίνεται λίπανση στην ράγα του μοτέρ).

Καθαρίστε το σωλήνα
Με ένα πανί εμποτισμένο με σπρέι λίπανσης, σκουπίστε τυχόν υπολείμματα που συσσωρεύονται στο σωλήνα αυτοματισμού
Εφαρμόστε μια μικρή δόση λιπαντικού σπρέι στον σωλήνα και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε την περίσσεια λιπαντικού αφήνοντας ένα ομοιογενές στρώμα στο σωλήνα
Λαδώνοντας τις καρφίτσες
Αφαιρέστε τα καλύμματα από τα εμπρός και πίσω στηρίγματα
Βάλτε μια μικρή δόση λιπαντικού στις οπές που περιέχουν τους πείρους στήριξης
Αντικαταστήστε τα καλύμματα στις αντίστοιχες θήκες
Ελέγξτε τις πλάκες στήριξης
Βεβαιωθείτε ότι τα στηρίγματα είναι ακόμα σταθερά στερεωμένα στους πυλώνες και την πύλη για τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού
Αυτά τα μέτρα συντήρησης πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο , προκειμένου να διατηρηθεί η αυτόματη λειτουργία.

• Ελέγξτε όλο το σφίξιμο του χειριστή, όπως η πλάκα στερέωσης δαπέδου, οι διακόπτες ορίου, ο κινητήρας και η σχάρα
• Βεβαιωθείτε ότι η απόσταση ανάμεσα στο ράφι και τον κινητήρα παραμένει αμετάβλητη και ότι πλέκεται σωστά στα δόντια του πείρου του κινητήρα (με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκύψει κάποια παραμόρφωση)
• Λιπάνετε όλα τα συστήματα με Spray προσοχή ποτέ δεν βιάζουμε γράσο / άξονες κίνησης πύλης. ψεκάστε ελαφρά το πανί και κινούμενα σημεία της οδοντωτής ράβδου

Μην αφήσετε τον αυτοματισμό σας να επιδεινωθεί λόγω της έλλειψης αυτών των απλών βημάτων, θα επεκτείνουν την αντοχή του.