Κοντρόλ για ρολά και γκαραζόπορτες

Κοντρόλ για ρολά και γκαραζόπορτες

 κοντρόλ για ρολά γκαραζόπορτες

Κοντρόλ γκαραζόπορτας

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τηλεχειριστηρίων γκαραζόπορτας σταθερού (fix code) ή κυλιόμενου κωδικού (rolling code) όπως Belfox, Beninca, BFT, Mitto, Nice, Sommer, Autotech, Λυρίτης, Γερολυμάτος, Adoor κτλ, αντιγραφικά τηλεκοντρόλ, αυτοπρογραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ που έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν παραπάνω από μια συχνότητα κτλ. καθώς και πλακέτες – αυτοματισμούς γκαραζοπορτας συρόμενης ή ανοιγόμενης και πλακέτες ρολών.

Τα κοντρόλ για τον έλεγχο ρολού ή γκαραζόπορτας είναι πομποί μικρής εμβέλειας. Είναι γνωστά και ως τηλεκοντρόλ, τηλεχειριστήρια ή remote control. Τα κοντρόλ ( για ρολά ασφαλείας ή γκαραζόπορτες ) ανάλογα με το πως “δημιουργείται” ο κωδικός που εκπέμπουν χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες :

1) Τα κοντρόλ μεταβλητού η αλλιώς κυλιόμενου κωδικού με συνεχή εναλλαγή του κωδικού κάτι που καθιστά μοναδικό τον κωδικό εκπομπής σε κάθε κοντρόλ ( παράδειγμα τα κοντρόλ στην προηγούμενη φωτογραφία) Rolling Code
Τα τηλεχειριστήρια κυλιόμενου κωδικού ολοκληρώνουν ένα απολύτως ασφαλές σύστημα εντολής που αποτρέπει οποιοδήποτε είδος εξωτερικής παραβίασης.

2) Τα κοντρόλ σταθερού κωδικού που χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη είναι τα κοντρόλ με μικροδιακόπτες. Σε αυτά ο κωδικός  “δημιουργείται” από τον συνδυασμό στους μικροδιακόπτες που υπάρχουν μέσα στο κοντρόλ (το βέλος στην επόμενη φωτογραφία δείχνει τους μικροδιακόπτες).

remote control για γκαραζοπορτες

Αν και θεωρητικά οι ενδεχόμενοι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί τα κοντρόλ με μικροδιακόπτες τείνουν να καταργηθούν καθώς αντιγράφεται σχετικά εύκολα το σήμα τους (και ο κωδικός που εκπέμπουν) και δεν προσφέρουν ασφάλεια.

Η δεύτερη υποκατηγορία είναι τα κοντρόλ σταθερού κωδικού με κωδικοποίηση 24 bit που είναι  πιο σύγχρονα και ασφαλέστερα από τα αντίστοιχα με μικροδιακόπτες.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή υπάρχουν κοντρόλ με ένα κουμπί για το άνοιγμα και ένα δεύτερο για το κλείσιμο ή με ένα κουμπί και για τις δύο κινήσεις κάτι που φυσικά διευκολύνει.

γκαράζ τηλεχειριστηρίου

Επίσης, υπάρχουν κοντρόλ με δυνατότητα τηλεχειρισμού μιας μόνο εγκατάστασης και άλλα που έχουν τη δυνατότητα ελέγχου περισσότερων και διαφορετικών εγκαταστάσεων (πχ Έλεγχος της συρόμενης γκαραζόπορτας εισόδου με το κουμπί ένα, έλεγχος της πόρτας του εσωτερικού γκαράζ με το κουμπί δύο κλπ). Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα πολλά κοντρόλ.

Όπως είπαμε και στην αρχή τα κοντρόλ γκαραζόπορτας είναι πομποί και η συνήθης εμβέλειά τους κυμαίνεται από 10  έως και 100 μέτρα ανάλογα το μέρος και τα ενδεχόμενα εμπόδια που παρεμβάλλονται. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να υπάρχουν ειδικές παρεμβολές που μειώνουν την εμβέλεια του σήματος ή και σπανιότερα να υπάρχουν παρεμβολές αρμονικών με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μηχανισμός της πόρτας χωρίς να πατηθεί το δικό μας κοντρόλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ειδική θωράκιση του σήματος ( όταν διέρχονται κοντά καλώδια υψηλής τάσης, όταν είναι κοντά μετασχηματιστές υψηλής τάσης, όταν υπάρχουν πομποί μεγάλης ισχύος σε μικρή σχετικά απόσταση κ.ά)

Χρήσιμες συμβουλές: να έχετε πάντα ανταλλακτικό κοντρόλ της γκαραζόπορτας σας – μην περιμένετε να χαθεί ή να χαλάσει το μοναδικό κοντρόλ που έχετε για να εκτιμήσετε τη χρησιμότητα της συμβουλής σε περίπτωση που σας κλέψουν το κοντρόλ, διακόψτε την παροχή ρεύματος της γκαραζόπορτας και επικοινωνήστε με κάποιον τεχνικό για να σας αλλάξει κωδικούς.

Το προγραμματισμό και συντονισμό τηλεχειριστηρίων γκαραζόπορτας
Τον επαναπρογραμματισμό του τηλεκοντρόλ σας σε περίπτωση απώλειας συχνότητας
Την επισκευή – αντικατάσταση αυτοματισμού – πλακέτας ελέγχου μοτέρ
Την διαγραφή τηλεκοντρόλ γκαραζοπορτας επάνω από το δέκτη σε περίπτωση απώλειας control και τον επαναπρογραμματισμό των υπολοίπων
Την επισκευή – αλλαγή μοτέρ γκαραζόπορτας ανοιγόμενης ή συρόμενης
Την τοποθέτηση ιταλικών μοτέρ γκαραζόπορτας Proteco με εως 5ετή εγγύηση λειτουργίας
Την τοποθέτηση κεντρικών μοτέρ καταστημάτων καθώς και τη τοποθέτηση σωληνωτών μοτέρ οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-5690935 για οποιαδήποτε πληροφορία. Το τεχνικό μας τμήμα εξυπηρετεί όλη την Αττική.

Επεξηγηματικά αναφέρουμε ότι οι πομποί τηλεχειρισμού αναφέρονται και ως τηλεχειριστήρια, τηλεκοντρόλ, κοντρόλ, κομπιουτεράκια, κοντρολάκια, remote control, transmitter κλπ.

Σαν αποτέλεσμα έχουμε σήμερα μια πολυγλωσσία για τα ίδια πράγματα.

Η συγκεκριμένη πολυγλωσσία περιλαμβάνει γενικά συσκευές με λογική πομπού-δέκτη που επικοινωνούν ασύρματα. Συνήθως οι πομποί τηλεχειρισμού αναφέρονται ως τηλεχειριστήρια , τηλεκοντρόλ , κοντρόλ , κομπιουτεράκια , κοντρολάκια , rem control , transmitter κλπ.