Μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας

Μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας

Οι μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας και στάθμευσης είναι συστήματα που εξυπηρετούν επαγγελματικούς χώρους ή συγκροτήματα πολυκατοικιών και γενικά, όπου η κίνηση ανθρώπων και οχημάτων είναι συχνή και απαιτείται να είναι ελεγχόμενη. Τέτοια συστήματα είναι οι παραδοσιακές μπάρες που ανοιγοκλείνουν αυτόματα. Στην Sofos Doors θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε αυτόματες μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας κατάλληλες για διάφορα πλάτη ανοίγματος (έως 6 μέτρα) αλλά και με διάφορες ταχύτητες, 3 έως 8 δευτερολέπτα.

daspi made in italy

Μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει συχνή διέλευση οχημάτων ώστε να επιτύχουμε ρύθμιση της κυκλοφορίας. Είναι κατάλληλες για συχνή χρήση και έχουν διάφορες εφαρμογές σε εργοστάσια, αποθήκες, χώρους φορτοεκφόρτωσης, γκαράζ, parking πολυκαταστημάτων, εταιρείες, σταθμούς διοδίων κλπ. Ο έλεγχος των μπαρών γίνεται με διάφορους τρόπους όπως τηλεχειρισμό, μπουτονιέρες, ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, access control, κερματοδέκτες κλπ.

Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η χρήση διατάξεων ασφαλείας όπως φωτοκύτταρα ή ηλεκτρομαγνητικοί βρόγχοι για μεγιστοποίηση της ασφάλειας λειτουργίας.

DASPI

Mpara elegxou kykloforias

punto_daspi 4

DASPI PUNTO 4

Το Daspi Punto 4 είναι ο πρώτος ηλεκτρομηχανικός μηχανισμός ανύψωσης μπάρας στην αγόρα με εργονομικό σχεδιασμό. Διατίθεται σε  2, 3, 4m και  προορίζεται για διόδους με μικρή και μέση κυκλοφορία. Περιλαμβάνεται η μπάρα με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου (κολώνα), την βάση στήριξης και το κοντάρι. Η λειτουργία της μπάρας μπορεί να γίνει είτε με τηλεχειρισμό, οπότε απαραίτητα είναι ο δέκτης και ο πομπός, είτε με μπουτονιέρα. Προαιρετικά αξεσουάρ είναι τα φωτοκύτταρα ασφαλείας, ο φανός ειδοποίησης (φάρος). Διαθέτει μηχανικό και ηλεκτρικό τερματικό καθώς και μηχανισμό απεμπλοκής σε έκτακτη ανάγκη.

DASPI ELTRA 400EA

daspi eltra 400ea

Το  Daspi Eltra 400ea είναι ένας δυνατός και ασφαλής μηχανισμός ανύψωσης μπάρας σε μπάνιο λαδιού. Προορίζεται για διόδους με συχνή διέλευση οχημάτων κυκλοφορίας. Σχεδιασμένος για δεξία ή αριστερή τοποθέτηση, διαθέτει δύο διακόπτες για αργή ανοδική/καθοδική κίνηση. Η μηχανική μετάδοση διασφαλίζεται από μοχλούς εγκατεστημένους σε ρουλεμάν. Διατίθεται με μπάρα μήκους 2, 3, 4, 5m. Διαθέτει επίσης μηχανισμό απεμπλοκής σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

DASPI PUNTO 6

punto6Η Daspi Punto 6 είναι αυτόματη ηλεκτρομηχανική μπάρα μέγιστου μήκους 2, 3, 4, 6m με ηλεκτρικά και μηχανικά τερματικά, που προορίζεται για διόδους με μικρή και μέση κυκλοφορία. Περιλαμβάνεται η μπάρα με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου (κολώνα), την βάση στήριξης και το κοντάρι. Η λειτουργία της μπάρας μπορεί να γίνει είτε με τηλεχειρισμό, οπότε απαραίτητα είναι ο δέκτης και ο πομπός, είτε με μπουτονιέρα. Προαιρετικά αξεσουάρ είναι τα φωτοκύτταρα ασφαλείας, και ο φανός ειδοποίησης (φάρος). Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορούμε να αποσυμπλέξουμε τον μηχανισμό ώστε να ανεβάζουμε / κατεβάζουμε το κοντάρι με το χέρι.

ΜΠΑΡΑ MAX 6

Ηλεκτρονική μπάρα Max 6 με μοτέρ βιομηχανικού τύπου για κοντάρι μήκους έως 6 μέτρων. Ενσωματωμένα διπλά τερματικά διαδρομής ( μηχανικά & ηλεκτρονικά ) στο άνοιγμα και στο κλείσιμο. Πολύ απλή στην λειτουργιά, στην εγκατάσταση και στον προγραμματισμό. Εγκατεστημένη ηλεκτρονική πλακέτα Seav LRS 2102R ++ , ήδη προγραμματίσμενη. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος διαθέτει εσωτερική απασφάλιση για την χειροκίνητη λειτουργεία. Διαθέτει κοντάρι: A) αλουμινίου τηλεσκοπικό έως 6 μέτρα μήκος B) αλουμινίου με φώτα Led έως 5 μέτρα μήκος .

ΜΠΑΡΑ MAX 6

max-6

Παροχή Ρεύματος 230 V – 50/60 Hz

Τύπος Μοτέρ AC

Παροχή Μοτέρ 230 V

Απορροφημένη Ισχύς 90 Watt

Μεγ. Μεταφερ. Φορτίο < 3.0 A

Δύναμη (Nm) 80 Nm

Ταχύτητα Μοτέρ (rpm) 2800 rpm

Βαθμός Μείωσης 300 : 1

Χρόνος Ανοίγματος 3 – 6 sec

Συχνότητα Χρήσης 75 %

Ταχύτητα Άξονα (rpm) 5 rpm

Βαθμός Προστασίας IP 55

Θερμοκρασίες Λειτουργίας – 20°C ~ + 55°C

Θερμική Προστασία 125°C

Επίπεδα Θορύβου (db) < 70 db

Λίπανση Γράσο

Κύκλοι Άνα Ώρα 225

Μήκος Κονταριού έως 6 m

Βάρος Μηχανισμού (kg) 65 kg

Επεξηγηματικά αναφέρουμε ότι η ‘μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας’ είναι επίσης γνωστές και ως ‘μπάρες ελέγχου πρόσβασης’, ‘μπάρες ελέγχου’, ‘αυτόματες μπάρες’, ‘μπάρες parking’, ‘μπάρες πάρκινγκ’, ‘μπάρες γκαράζ’, ‘μπάρες garage’, ‘μπάρες εισόδου – εξόδου’, ‘ηλεκτροκίνητες μπάρες’, ‘ηλεκτρικές μπάρες’ ή απλά ‘μπάρες’.  Άλλες ονομασίες είναι ‘μπαριέρες ελέγχου πρόσβασης’, ‘μπαριέρες ελέγχου’, ‘αυτόματες μπαριέρες’, ‘μπαριέρες parking’, ‘μπαριέρες πάρκινγκ’, ‘μπαριέρες γκαράζ’, ‘μπαριέρες garage’, ‘μπαριέρες εισόδου – εξόδου’, ‘ηλεκτροκίνητες μπαριέρες’, ‘ηλεκτρικές μπαριέρες’ ή απλά ‘μπαριέρες’.  Επίσης, μερικές φορές αναφέρονται και με τον όρο ‘οδοφράχτες’ ή ‘οδοφράκτες’.  Η διαφορά που υπάρχει στους όρους είναι “κληρονομιά” από τις πρώτες γενιές τεχνιτών αφού ο καθ’ ένας τους ανέπτυξε τη δική του ορολογία.  Σαν αποτέλεσμα έχουμε σήμερα μια πολυγλωσσία για τα ίδια πράγματα.