Τεχνικά χαρακτηρηστικά για πτυσσόμενα κάγκελα

Τεχνικά χαρακτηρηστικά για πτυσσόμενα κάγκελα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για πόρτες και παράθυρα κατασκευάζονται σε όλες τις επιθυμητές διαστάσεις ύψους και πλάτους. Είναι εξολοκλήρου συναρμολογημένα με περτσίνια και βίδες (χωρίς κολλήσεις), με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις διαβρώσεις. Μπορούν να είναι μονόφυλλα ή δίφυλλα και να περιστρέφονται μέχρι 180° μοίρες.

Ptyssomeno gagkelo mpalkonoportas

Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα χιαστί κάγκελα ασφαλείας κατασκευάζονται από γαλβανισμένες εν θερμώ βέργες 5 και 3 οπών πάχους 2,5 ή 4 περτσινωμένα στα κάθετα κάγκελα (πι 15×15) με παρεμβολή νάυλον αποστατών, σε σειρές (συνήθως δύο ή τρείς) ανάλογα με την επιθυμητή στιβαρότητα της κατασκευής.

Για πόρτες χρησιμοποιούνται βέργες 5 οπών μήκους 510 mm και για παράθυρα βέργες 5 οπών μήκους 400 mm (σε κάθε άκρη χρησιμοποιούνται δύο βέργες 3 οπών κατάλληλου μήκους).

Διατίθενται  βαμμένα σε όλες τις αποχρώσεις RAL.

Η κάσα, ο οδηγός, το κατωκάσι, το μπινί, οι σύρτες της κλειδαριάς και τα κάθετα κάγκελα κατασκευάζονται από γαλβανισμένη εν θερμώ ατσαλολαμαρίνα πάχους1,5 mm.

Η ανάρτηση από τον επάνω οδηγό γίνεται με βαγονέτα νάυλον ή διαμορφωμένης γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνας, καθένα των οποίων φέρει δύο ράουλα με νάυλον.

Βαγονέτα τοποθετούνται ανά τρία κάθετα κάγκελα και στα ενδιάμεσα τοποθετούνται στηρίγματα οδηγού.

Η νάυλον επένδυση των ράουλων και οι νάυλον αποστάτες στις αρθρώσεις των χιαστί κάγκελων καθιστά αθόρυβη την λειτουργία της πτυσσόμενης πόρτας.

Η κλειδαριά ασφαλείας είναι χωνευτή στο μπινί με ορατή την μια πλευρά του μύλου, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, καθόσον δεν μπορεί να γίνει εξώθησή του σε προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς.

Η κλειδαριά σπρώχνει σε αντίθετες κατευθύνσεις δύο σύρτες, χωνευτούς στο μπινί της πτυσσόμενης, με ενσωματωμένους γάντζους που στην κλειστή θέση συρταρώνουν σε αντίστοιχη οπή που υπάρχει στο αντικρυστό μπινί της κάσας.

Το ζεύγος των αντικρυστών μπινί παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει ορατό διάκενο μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας έτσι τους σύρτες.

Στον τύπο σπαστής πτυσσόμενης το κατωκάσι με κατάλληλο μεντεσέ μπορεί να αναδιπλωθεί πάνω στην συνεπτυγμένη πόρτα και να ανοίξει με περιστροφή 180°, αφήνοντας ελεύθερο όλο το άνοιγμα της πόρτας καθώς και την διέλευση από το δάπεδο χωρίς εμπόδιο.

Ο πάνω οδηγός είναι χωρισμένος σε δύο τμήματα, το ένα των οποίων έχει μήκος κατάλληλο να δεχθεί την συνεπτυγμένη πόρτα και συνδέεται στην ανοιγόμενη κάσα με πρόσθετες ενισχύσεις.

Στην κλειστή θέση τα δύο τμήματα του οδηγού ευθυγραμμίζονται με ειδικό ρυθμιζόμενο μάνδαλο.

Τα ακριανά κάθετα κάγκελα στηρίζονται στην κάσα και στο μπινί με φρεζάτες βίδες Μ6 και λαμάκια πάχους 3 mm που φέρουν αντίστοιχο σπείρωμα.

Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων καγκέλων
Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μας παρέχουν άπλετο φωτισμό, αερισμό και μέγιστη ασφάλεια.

Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης σε πολύ μικρά ανοίγματα.

Μπορούν να κατασκευαστούν με σπαστό οδηγό κάτω, για να μην καταλαμβάνουν χώρο κατά το άνοιγμα.

Να διαθέτουν μηχανισμούς περιστροφής για να κρυφτούν και να μην καταλαμβάνουν χώρο στο πλάι.

Είναι η ιδανικότερη λύση για ασφάλεια σε οικίες αλλά και σε άλλους χώρους με αυξημένη ανάγκη προστασίας, που δεν μπορεί να τοποθετηθεί ρολό.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πτυσσόμενων κάγκελων είναι η δυνατότητα να κρυφτούν (π.χ πίσω από κουρτίνες), όταν είναι ανοιγμένα με την δυνατότητα περιστροφής.

Επιγραμματικά σας προσφέρουμε:

1) 4 χιλιοστά πάχος λάμας.

2) Ενδιάμεσο τεφλόν για αθόρυβη λειτουργία.

3) Ανοιγόμενος μηχανισμός 180 μοιρών.

4) Χωνευτή κλειδαριά για μεγαλύτερη ασφάλεια.

5) Κατασκευή εξ’ολοκλήρου γαλβανιζέ χωρίς κολλήσεις.

6) Σε πλήθος RAL αποχρώσεων.

7) Αφαιρούμενος τερματικός οδηγός.