Τεχνικά χαρακτηριστικά για ρολλά κλειστού τύπου

Τεχνικά χαρακτηριστικά για ρολλά κλειστού τύπου

Rollo kleistou tupou katasthmaton gkaraz

ΡΟΛΛO ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τα ρολλά ασφαλείας κλειστού τύπου έχουν κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό βαθμό προστασίας που παρέχουν.

Τα συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές για να καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία απαιτήσεων σχετικά με την ασφάλεια, το μέγεθος, την μόνωση και την αρχιτεκτονική του χώρου που προστατεύουν.

Κατασκευάζονται από λαμαρίνα  γαλβανιζέ που διαμορφώνεται σε κατάλληλο προφίλ με ψυχρή διαμόρφωση σε ειδική μηχανή με ράουλα.

Αυτά τα προφίλ αρθρώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ρολλό και μπορούν να τυλιχθούν σε άξονα με κατάλληλο μηχανισμό κίνησης.

Το πάχος της λαμαρίνας ποικίλει από 0,6mm έως 1,5 mm ανάλογα με τις διαστάσεις του ρολού.

ΜΟΤΕΡ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΛΟΥ
moter rolloy asfaleias

 Ενισχυμένη ποδιά: το τελευταίο προφίλ στα ρολλά ασφαλείας είναι ενισχυμένο ώστε να δίνει στιβαρότητα σε ολόκληρο το ρολλό.

Δυνατότητα τοποθέτησης  κλειδαριών στο δεύτερο φύλλο του κάτω μέρους του ρολλού, που το καθιστούν πρακτικά απαραβίαστο.

Τοποθέτηση ειδικού στεγανωτικού λάστιχου στο κάτω μέρος του ρολλού στο σημείο επαφής του με το πάτωμα.

Τα φύλλα του ρολλού φάσα-φάσα φέρουν στις άκρες του ειδικά πλαστικά από πολυαμίδιο, προκειμένου να επιτυγχάνεται η αθόρυβη λειτουργία του ρολλού και η μειωμένη τριβή κατά τη λειτουργία του.

ΟΔΗΓΟΙ ΡΟΛΛΩΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ

Τεχνικά χαρακτηριστικά για ρολλά κλειστού τύπου

 Οι σημαίες των ρολλών ασφαλείας είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένη λαμαρίνα με διαστάσεις που ποικίλουν από 33 x 33 ως 50 x 50 εκατοστά, ανάλογα με τις διαστάσεις και το είδος του ρολλού και πάχος υλικού 2-3 mm.

Οι σημαίες των ρολλών με κεντρικά μοτέρ φέρουν ειδικά στηρίγματα για τον άξονα, τα οποία επιτρέπουν την ευκολότερη ρύθμιση του, καθώς μπορούν να ρυθμιστούν και στις δύο διευθύνσεις ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική θέση.

Μεντεσέδες με επένδυση από PVC. Η κουρτίνα του ρολλού προσαρμόζεται πάνω στον άξονα μέσω ειδικών μεντεσέδων, οι οποίοι είναι επενδεδυμένοι με ειδικό λάστιχο PVC, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν αθόρυβη και χωρίς τραυματισμούς στην λειτουργία του ρολλού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Diafora prostheta rolloy

Δυνατότητα τοποθέτησης ειδικών αγκυρίων στα άκρα των προφίλ των κλειστών ρολλών από γαλβανισμένη λαμαρίνα, όταν οι διαστάσεις του ανοίγματος είναι μεγάλες και όταν οι απαιτήσεις σε ανεμοπίεση είναι σημαντικές.

Τα άκρα του ρολλού συγκρατούνται από χαλύβδινα γαλβανιζέ κανάλια οδηγών και κυλούν επάνω σε   αυτά.

Οι οδηγοί φέρουν ενσωματωμένα στεγανωτικά λάστιχα που μειώνουν το θόρυβο κατά τη λειτουργία, τη διείσδυση του αέρα και παρέχουν εξαιρετική μόνωση.