Τεχνικά χαρακτηριστικά για τα ρολλά ασφαλείας

Τεχνικά χαρακτηριστικά για τα ρολλά ασφαλείας

ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ:

1) ΔΙΚΤΥΩΤΑ

2) ΦΑΣΑ-ΦΑΣΑ (ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ)

3) ΦΑΣΑ-ΦΑΣΑ (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ)

1) ΔΙΚΤΥΩΤΑ : Χωρίζονται σε τέσσερα πυκνώματα:

α) ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΙ (ΠΥΚΝΩΜΑ 11 x 16 cm)

β) ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΤΙ (ΠΥΚΝΩΜΑ 5 x 5 cm)

γ) ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΜΑΤΙ ΡΟΜΒΟΣ (ΠΥΚΝΩΜΑ 9 x 13 cm)

δ) ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΜΑΤΙ ΚΥΚΛΟΣ (ΠΥΚΝΩΜΑ 9 x 9 cm)

 ΟΔΗΓΟΣ ΡΟΛΛΟ ΔΙΧΤΩΤΟ

Aplos odhgos rolloy asfaleias

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΩΜΑΤΟΣ (ΨΑΘΑ ΡΟΛΛΟΥ)

Όλα τα δικτυωτά ρολά κατασκευάζονται από σίδερο Φ8 mm, σε γαλβανιζέ σίδερο και σε μη γαλβανισμένο σίδερο (μαύρο).

Το γαλβανιζέ σίδερο είναι για ρολλά που τοποθετούνται εκτός της τζαμαρίας,  ώστε εάν βραχούν να μην σκουριάσουν.

Το μη γαλβανισμένο σίδερο τοποθετείται μέσα από την τζαμαρία, εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να βραχεί και να σκουριάσει.

Στα δικτυωτά ρολά, αφού διαμορφωθεί το επιθυμητό δικτύωμα, γυρίζονται σε αυτόματη πρέσα οι δύο άκρες (γoνατιές) και έτσι επιτυγχάνεται το πλάτος του ρολλού.

Τα σίδερα ενώνονται μεταξύ τους με ισχυρούς σύνδεσμους (δέματα) από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1,5 mm ή από λαμαρίνα ΝΤΕ-ΚΑΠΕ, και έτσι δημιουργούνται ρομβοειδή ή κυκλικά ανοίγματα.

Η φάσα στο κάτω μέρος του δικτυωτού ρολλού είναι από ισχυρή γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1,5 mm και ύψος 11,5 cm.

Επίσης, βιδώνεται γωνιά 40 x 30 mm με πάχος 3 mm και ενδιάμεσα τοποθετείται λάστιχο, ώστε αυτό να έρχεται σε επαφή με το μάρμαρο.

Στο επάνω μέρος του δικτυωτού ρολλού τοποθετούνται τρεις ή τέσσερις φάσες από φάσα-φάσα (λαμαρίνα), ώστε να ενισχυθεί και να μπορέσει να σηκώσει το βάρος του υπόλοιπου ρολλού.

2) ΦΑΣΑ-ΦΑΣΑ (ΛΑΜΑΡΙΝΑ): Χωρίζονται σε τρία είδη:

α) Ρολλό φάσα-φάσα ίσια γραμμή με τρεις νευρώσεις – Σ 115 –

β) Ρολλό φάσα-φάσα πομπέ (καμπύλο) – Σ 100 –

γ) Ρολλό φάσα-φάσα διάτρητο

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΡΟΛΛΩΝ ΦΑΣΑ-ΦΑΣΑ  (ΛΑΜΑΡΙΝΑ)

Όλα τα ρολλά αυτού του τύπου κατασκευάζονται από λαμαρίνα 0,6 mm έως 1,5 mm ανάλογα με τις διαστάσεις του ρολού, η οποία έχει ανάπτυγμα 182 mm σε ρολλό και περνάει απο ειδικό  μηχάνημα (ραουλιέρα), ώστε να σχηματιστεί η επιθυμητή μορφή, σε ίσια γραμμή τυφλό ή σε πομπέ.

Το διάτρητο ρολλό, όταν το ανάπτυγμα είναι σε ρολλό 182 mm, περνάει απο ειδική αυτόματη πρέσα και αφού γίνει η διάτρηση, μπαίνει στη ραουλιέρα για να πάρει και αυτό μορφή ίσια γραμμή τυφλό ή πομπέ (καμπύλο).

Το ρολλό αυτό κατασκευάστηκε για χώρους που χρειάζονται μεγάλη ασφαλεία και ταυτόχρονα οπτική εικόνα (στην βιτρίνα) και επαρκή εξαερισμό.

Η συρναμολόγιση των ρολλών αυτών γίνεται συρταρώνοντας το ένα φύλλο μέσα στο άλλο.  Αριστερά και δεξιά τα φύλλα ενώνονται μεταξύ τους με ειδικά πλαστικά από πολυαμίδιο, ώστε να παραμένει σταθερό το ρολλό και να αποφεύγεται ο θόρυβος κατά την κίνηση.

Η φάσα στο κάτω μέρος του ρολλού είναι ένα ειδικό φύλλο με ενισχυμένη γωνιά 40 x 30 & λάστιχο, ώστε να επιτυγχάνεται η σταθερότητα του ρολλού.  Το πάχος της λαμαρίνας ποικίλει από 0,6 mm έως 1,5 mm ανάλογα με τις διαστάσεις του ρολλού.

Rolla aloyminioy asfaleias

3) ΦΑΣΑ-ΦΑΣΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ΔΙΠΛΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ)

Είναι αποτέλεσμα <<διέλασης>> προφίλ αλουμινίου από βιομηχανίες.  Το κατασκευαστκό των ρολλών αυτών είναι συρτάρωμα του ενός φυλλού με το επόμενο, όπως ακριβώς με τα φάσα-φάσα.

Τα ρολλά ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ χωρίζονται σε  δύο  είδη: α) Σ 85,    β) Σ 45

                            ΠΑΧΟΣ                 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ

α) Σ 85                 1,25                 8,5 Μέτρα πλάτος

β) Σ 45                 1,25                    6 Μέτρα πλάτος

α) Το ρολλό αλουμινίου Σ 85 είναι για μεγάλα ανοίγματα με δυνατότητα να μονωθούν με πολυουρεθάνη για θερμομόνωση και ηχομόνωση.  Η ανεμοπίεση που δέχεται είναι 50kp/m2.

β) Το ρολλό Σ 45 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Σ 85.  Επιπλέον, όταν τυλίγει ανάποδα είναι όμοια η εξωτερική με την εσωτερική πλευρά.

Το πάχος του διπλού τοιχώματος στα ρολλά αλουμινίου είναι 19 mm με νεύρο στη μέση.  Επίσης, έχουν την δυνατότητα να τυλιχτούν σε σωλήνα 85 mm με χωνευτά μοτέρ, ώστε να κάνουν το μικρότερο δυνατό κύκλο στα πολύ μικρά ρολλά (σε ύψος).

 ΡΟΛΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑRolla biomhxanika xoris elathria

ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΡΟΛΛΩΝ

Ενισχυμένη φάσα στο κάτω και στο πάνω μέρος του ρολλού ασφαλείας, ώστε να δίνει στιβαρότητα σε ολόκληρο το ρολλό.

Δυνατότητα τοποθέτησης κλειδαριών στο δεύτερο φύλλο του κάτω μέρους του ρολλού, που το καθιστούν πρακτικά απαραβίαστο.

Τοποθέτηση ειδικού στεγανωτικού λάστιχου στο κάτω μέρος του ρολλού.

Δυνατότητα τοποθέτησης πλαστικών τζαμιών στα ρολλά.

Σε όλα τα ρολλά πρέπει να υπάρχει μηχανικό stop στο επάνω μέρος του ρολλού.  Αυτό το καταφέρνουμε με τη μετώπη ή με τη στράντζα.

Τα φύλλα του ρολλών φάσα-φάσα ίσια γραμμή, ρολλό φάσα-φάσα πομπέ, ρολλό φάσα-φάσα διάτρητο, φέρουν στις άκρες του ειδικά πλαστικά από πολυαμίδιο, προκειμένου να επιτυγχάνεται η αθόρυβη λειτουργία του ρολλού και η μειωμένη τριβή κατά τη λειτουργία του.  ‘Aξονες ρολλού με θήκες (κουτιά κλειστού τύπου) ελατηρίων με κοιλιώμενες μπίλιες, ώστε να είναι αθόρυβα και χωρίς τριβές.

Odhgos rolloy me lastixo boyrtsaki

ΟΔΗΓΟΙ (ΛΟΥΚΙΑ) ΡΟΛΛΟΥ

Οι σημαίες των ρολλών είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένη λαμαρίνα με διαστάσεις που ποικίλουν από 33 x 33 ως 50 x 50 εκατοστά, ανάλογα με τις διαστάσεις και το είδος του ρολλού και πάχος υλικού 2-3 mm.

Οι σημαίες των ρολλών με κεντρικά μοτέρ φέρουν ειδικά στηρίγματα για τον άξονα, τα οποία επιτρέπουν την ευκολότερη ρύθμιση του, καθώς μπορούν να ρυθμιστούν και στις δύο διευθύνσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική θέση.

Μεντεσέδες με επένδυση από PVC.  Η κουρτίνα του ρολλού προσαρμόζεται πάνω στον άξονα μέσω ειδικών μεντεσέδων, οι οποίοι είναι επενδεδυμένοι με ειδικό λάστιχο PVC, προκειμένου να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν αθόρυβη και χωρίς τραυματισμούς λειτουργία του ρολλού.

Δυνατότητα τοποθέτησης ειδικών αγκυρίων στα άκρα των προφίλ των κλειστών ρολλών από γαλβανισμένη λαμαρίνα όταν οι διαστάσεις του ανοίγματος είναι μεγάλες και όταν οι απαιτήσεις σε ανεμοπίεση είναι σημαντικές.

Diafora xromata ral gia rola asfaleias

Τα άκρα του ρολλού συγκρατούνται από χαλύβδινα γαλβανιζέ κανάλια οδηγών και κυλούν επάνω σε αυτά.

Οι οδηγοί φέρουν ενσωματωμένα στεγανωτικά λάστιχα που μειώνουν το θόρυβο κατά τη λειτουργία, τη διείσδυση του αέρα και παρέχουν εξαιρετική μόνωση.