Ρολά θερμοηχομονωτικά

Ρολά  θερμοηχομονωτικά

Τα ρολά θερμοηχομονωτικά της Sofos Doors προσφέρουν θερμομόνωση – ηχομόνωση – εντελώς αθόρυβη λειτουργία – αντοχή σε μεγάλα ανοίγματα, στην ανεμοπίεση, στην συχνή χρήση και σταθερότητα κατασκευής.

Παράγονται από αυτόματη γραμμή παραγωγής, έκχυσης και πολυμερισμού της πολυουρεθάνης.

rolla poluourethanis

Τα ρολά θερμοηχομονωτικά κατασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας από φύλλα προβαμμένου αλουμινίου κράματος 3003-Η44 και πάχους κάθε πλευράς 0,6mm με ειδική βαφή πολυεστερική – πολυαμιδίου.

Το ανάπτυγμα του φύλλου είναι 115mm, το πάχος της πολυουρεθάνης 20mm και η πυκνότητα της 80kg/m3.

Τα φύλλα έχουν ειδικές νευρώσεις και καμπυλότητα για να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερο τύλιγμα. Έχουν αριστερά και δεξιά στα άκρα πλάγιες μεταλλικές τάπες που εμποδίζουν τις πλάγιες μετατοπίσεις του φύλλου και μειώνουν τον θόρυβο και την τριβή.

Το τελευταίο φύλλο (κατωκάσι) είναι ένα ειδικό ενισχυμένο προφίλ αλουμινίου όπου προσαρμόζεται ειδικό προφίλ PVC με διπλά φτερά (φούσκα) για την πλήρη στεγανοποίηση και για τις τυχόν ανομοιομορφίες του εδάφους.

rola me monosi

Οι οδηγοί του ρολλού είναι ενισχυμένοι και στους οποίους προσαρμόζεται ειδικό λάστιχο, καθώς και «γλίστρες» για καλύτερη οδήγηση του ρολού στους οδηγούς και φινιρισμένο αποτέλεσμα.

 Τα ρολά θερμοηχομονωτικά τυλίγονται σε ενισχυμένο γαλβανιζέ άξονα Φ60 ή Φ76 με κουτία ελατηριων κλειστού τύπου με κυλιόμενες μπίλιες και με τεφλόν στα σημεία τριβής με τον άξονα για μεγαλύτερη διαρκεία, ή με άξονα TUBΟ περιστρεφόμενο σε ρουλεμάν. (Ανάλογα τις διαστάσεις του ρολού).

Τα ελατήρια του ρολού εισάγονται από τη Γερμανία σε διάφορα μήκη και πάχη.

Λειτουργούν χειροκίνητα ή με ηλεκτρικό μηχανισμό ο οποίος είναι αθόρυβος, υψηλών προδιαγραφών της EU, με ηλεκτρόφρενο και χειροκίνητη λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. rolla me monosi poluourethanisΠροσφέρονται και τηλεχειριζόμενα με ειδικό προγραμματισμένο κωδικό με μέθοδο κωδικών συνδυασμών ηλεκτρονικής κλειδαριάς.

Επίσης μπορεί να γίνει και χρήση μπουτόν ή μπουτόν κλειδί.

Δυνατότητα κατασκευής εξωτερικής μετώπης από στραντσαρισμένη ατσαλολαμαρίνα ποικίλων διαστάσεων προκειμένου να καλυφθεί το τύλιγμα του ρολού από τη εξωτερική πλευρά όταν δεν υφίσταται δοκάρι.

Δυνατότητα κατασκευής κουτιού κάλυψης του άξονα το οποίο προσαρμόζεται στις σημαίες των καναλιών για ταχύτερη και ευκολότερη τοποθέτηση.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής της αφαιρούμενης πλευράς του κουτιού για άμεση πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης.

Επίσης, τα ρολά θερμοηχομονωτικά έχουν την δυνατότητα να τυλιχτούν σε σωλήνα 85mm με χωνευτά μοτέρ, ώστε να κάνουν το μικρότερο δυνατό κύκλο στα πολύ μικρά ρολά (σε ύψος).

Προσφέρεται το μοναδικό σύστημα μετακινούμενου άξονα με κινούμενη παντιέρα για κάθετη λειτουργία ρολλών με μεγάλο ύψος και με μεγάλη διάμετρο.

Στα ρολά θερμοηχομονωτικά τοποθετείται μπάρα ασφαλείας για προστασία σε περιπτώσεις μεγάλης ανεμοπίεσης. Λειτουργούν χειροκίνητα ή με ηλεκτρικό μηχανισμό ο οποίος είναι αθόρυβος, υψηλών προδιαγραφών της EU, με ηλεκτρόφρενο και χειροκίνητη λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Προσφέρονται και τηλεχειριζόμενα με ειδικό προγραμματισμένο κωδικό με μέθοδο κωδικών συνδυασμών ηλεκτρονικής κλειδαριάς. Επίσης μπορεί να γίνει και χρήση μπουτόν ή μπουτόν κλειδί.

Διατίθενται σε πολλά  χρώματα Ral και σε απομίμηση ξύλου.